Iskias lignende smerter kan komme af forskellige ting

By | 1. februar 2017
Iskias lignende smerter

Det kan være umuligt at arbejde, hvis man lider af iskias.

Iskias betyder, at man har ondt i benet eller foden, og at smerterne stammer fra iskiasnerven. Iskiasnerven er kroppen største nerve. Den udspringer i lænden og løber hele vejen ned gennem begge ben og ender i tæerne. Iskias lignende smerter vil sige, at men har de samme symptomer som iskias, men årsagen til smerterne kommer fra et andet sted end iskiasnerven.

Der er forskellige ting, der kan give iskias smerter:

  • Slidgigt i lænden kan gøre, så der ikke er plads til nerven – læs mere her.
  • Diskusprolapser i lænden kan trykke på nerven – læs mere her.
  • En spændt periformis muskel i ballen kan trykke på nerven.
  • Skader på selve nerven eller arvæv i lænden, der trykker på den kan også give smerter i benet.

Heldigvis er det normalt ikke så vanskelig at slippe af med iskias, som man får at vide. Klik her for at se forskellige videoklip med mennesker, der er blevet hjulpet med alle mulige lidelser hos Boel Akupunktur – også slidgigt i lænden, iskias og diskusprolapser. De eneste tilfælde, hvor det kan være svært at afhjælpe iskias er når selve nerven er skadet. Det kan f.eks ske under en operation i lænden, hvis lægen kommer til at skærer i nerven.

Der er dog også andre ting, som kan give smerter ned i benet uden at der er noget galt med iskiasnerven. Den slags ting kalder man iskiaslignende smerter feks slidgigt i hoften kan give de symptomer.